Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου,  από τη στιγμή που διαγνώστηκε με νεανικό διαβήτη έβαλε στόχο όχι μόνο να μάθει να ζει με το διαβήτη αλλά και να συνεχίσει να κάνει όσα αγαπά, χωρίς συμβιβασμούς και περιορισμούς! Όχι μόνο ο διαβήτης δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα αλλά έβαλε στόχο ζωής να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον διαβήτη. Έτσι, αγωνίζεται με το σύνθημα “Run to Change Diabetes” γραμμένο στην μπλούζα του.

Είναι η πρώτη συμμετοχή στο  τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος της XTERRA στη Χαβάη;

Ναι, και την αναμένω με πολύ ενθουσιασμό.

Πως πήρες την πρόκριση;

Πήγα στη Βουλιαγμένη, κολύμπησα, έκανα mountainbike στα γύρω βουνά και μετά έτρεξα σε κάτι κατσάβραχα! Εν ολίγοις, πήρα μέρος στο φανταστικό XTERRA Greece!

Έχεις συμμετάσχει σε XTERRA  εκτός Ελλάδος;

Όχι ακόμα αλλά μετά από τόσες προπονήσεις φέτος, έχει αρχίσει και με ψήνει.

Πόσο δυνατή είναι για έναν τριαθλητή η εμπειρία μιας συμμετοχής σε αγώνα της XTERRA;

Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία είναι ασύγκριτη σε σχέση με άλλου τύπου τριαθλητικές διοργανώσεις. Το ορεινό τερέν είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προσομοιωθεί εύκολα, άρα και η δυσκολία και η απόλαυση είναι μοναδικές.

xristod1

Υπάρχει «συνταγή» στην προετοιμασία;

Nopain, nogain! Αλλά στη δικιά μου περίπτωση είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα διότι πρέπει να συνδυάζω σωστά επίπεδα γλυκόζης και τροφοδοσία στην προπόνηση χωρίς να κινδυνεύσω από υπογλυκαιμίες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες.

Ποιο από τα τρία αθλήματα είναι το δυνατό σου;

Μέχρι να αρχίσω τρίαθλο θεωρούσα ότι ήμουν καλός ποδηλάτης. Αφότου ξεκίνησα, συνειδητοποίησα ότι είμαι πάτος και στα τρία αθλήματα σε σχέση με τους πολύ καλούς αθλητές! Παρόλα αυτά, τα δίνω όλα και αυτό που με νοιάζει είναι να χαίρομαι το καθένα ξεχωριστά.

Τι σε ώθησε στο τρίαθλο;

Η γυναίκα μου! Δικιά της ιδέα ήταν να κάνω ένα τρίαθλο στην αρχή και δεν ήθελα και πολύ για να μου κολλήσει το μικρόβιο.

Έχεις γούρι;

Δεν έχω γούρι. Φοράω πάντα το σταυρό μου στο λαιμό μου και…. ο Θεός βοηθός!

© 2013 XTERRA Greece
Top
Follow us: